EUCAP – johdanto

The European Council of Autistic People (EUCAP) on kattojärjestö eurooppalaisille autismikirjon ihmisten ryhmille ja järjestöille, jotka toimivat kansallisella tai alueellisella tasolla.

EUCAP pyrkii edistämään autismikirjon ihmisten hyvinvointia Euroopassa osallistumalla julkiseen keskusteluun, verkostoitumalla ja vaikuttamalla päätöksentekijöihin, sekä tukemalla yhteistyötä autismikirjon ihmisten omavoimaisten ryhmien välillä yli kieli- ja kansallisuusrajojen.

Ryhmät ja organisaatiot, joilla on samanlaisia tavoitteita, ovat tervetulleita liittymään EUCAPin täysjäseniksi tai koejäseniksi.

Pyrimme yhteistyöhön muun tyyppisten organisaatioiden kanssa, erityisesti sellaisten, jotka keskittyvät autismikirjon oikeuksien puolustamiseen, julkiseen vaikuttamiseen autismikirjon hyväksi tai autismitutkimukseen, tai jotka edustavat laajempaa neurokirjoa.

EUCAP on perustettu lokakuussa 2019. Perustajina oli kahdeksan järjestöä, jotka toimivat seitsemässä eri maassa, ja edustivat perustamishetkellä yhteensä yli 2000 autismikirjoon kuuluvaa henkilöjäsentä. Alla oleva kartta näyttää tämänhetkisten jäsenjärjestöjen määrän ja kotimaat.

 

EUCAPin suomenkielinen jäsenyhdistys: Suomen Autismikirjon Yhdistys ry  

 

Map (c) dmaps.com, source: https://d-maps.com/m/europa/europemax/europemax17.gif